Home » Tekentip – 8

Tekentip – 8

Tekentip

Houd je van tekenen? Dan krijg je van ons nu tekentips! Onthoud echter wel dat dit slechts een tekentip is en dat je het gerust anders mag doen. Het moet immers jouw tekening zijn en zorg dat je het leuk blijft vinden.

Teken Tip 07

Op het internet zijn er mensen die – om wat voor reden dan ook – tekeningen zoeken en deze stelen. Ze doen alsof ze deze zelf gemaakt hebben, of plaatsen de tekening op bijvoorbeeld een T-shirt en verkopen dat. Jij krijgt dan niets voor jouw harde werk. En het is natuurlijk hartstikke verboden! Om dit te voorkomen, kun je een watermerk over je tekening plaatsen. Dit doe je vaak met de computer. Dit kan een stukje tekst met je naam zijn, of een soort tekening/stempel. Doe dit ook mooi in het midden van je tekening, want zo maak je het de dieven lastig! Daarnaast kun je ook je tekeningen in lage kwaliteit online zetten.

Krijg je klachten dat men je watermerk storend vindt? Dan kunnen ze altijd van jou een print kopen, zonder het watermerk. Echte fans hebben er begrip voor hebben dat je je werk wilt beschermen!

Een reactie die Illustrator Kim Houtzager een keer kreeg: “Waarom plaats je zo’n lelijk watermerk over je tekening? Nu kan ik het niet uitprinten en op mijn muur hangen!” De afbeelding in kwestie was gewoon te koop, voor een klein bedrag (onder de 10 euro). Wat vindt jij van een dergelijke reactie? Mag een fan zomaar alle tekeningen uitprinten voor eigen gebruik?

Een ander argument, die regelmatig gebruikt wordt: “Als je niet wilt dat je werk gestolen wordt, moet je het niet online zetten. Alles wat op het internet gezet wordt, is gratis voor iedereen te gebruiken.” Wat vindt je van die reactie? Geldt dat ook voor verhalen, muziek en filmpjes?

Tekentip

Boek van de week:

Cover New to this world Boek

Forever Young Eternity 1 (Engels; 2e druk).

Wellicht vind je dit ook interessant:

 

WhiteMage

CopicCiaoBG49DuckBlue
BG49- Duck Blue
pen

Multiliner 0.3

Prachtige kunst op Aluminium Copic Ciao om je werk te kleuren Copic Multiliner voor prachtige lijnen
     

 

 

Over Kim Houtzager en Keep In Mind:

Al meer dan 10 jaar heeft Keep In Mind Nederland laten zien dat Fantasy-art in vele vormen en maten komt.

Kim Houtzager, oprichter van Keep In Mind, heeft al 6 boeken en 6 stripboeken (meer in voorbereiding) uitgebracht, 1 Art Book gepubliceerd en heeft al vele workshops gegeven om mensen, jong en oud, hun eerste stappen in de wereld van Anime, Manga en Fantasy te zetten.

Er is geen grens; iedereen kan tekenen. Door de exclusieve samenwerking met  ‘H.V.C. Creatieve Handen’, is er een prachtige studio beschikbaar, alsmede de fantastische Copic Ciao®-marker!