Home » Verslag: Animecon (10-12 juni 2022; Broodfabriek te Rijswijk – Conventie)

animecon

Verslag: Animecon (10-12 juni 2022; Broodfabriek te Rijswijk – Conventie)

De Animecon… Ah, de Animecon… Er valt zo veel te vertellen. Laten we beginnen met dat het een absoluut superweekend was! Het verslag van de conventie vind je door te klikken op ‘Meer lezen’, onder dit berichtje.

Tijdens het weekend hebben we veel verkocht, wat ook invloed heeft op de webshop. Een aantal unieke producten (One of a kind) zijn verkocht, dus die zijn van de webshop gehaald. Zie je het niet meer staan? Dan is het echt op. Ook zijn er een aantal Copic-kleuren en etuis uitverkocht geraakt. We gaan ze bestellen, maar leveringen vanuit Japan gaan op dit moment moeizaam. Zodra wij ze weer hebben, worden ze natuurlijk weer op de site opgenomen.

Helaas moeten wij wel de prijzen verhogen, omdat ook de Copic duurder zijn geworden.

Boek Forever Young Eternity 1 is bijna uitverkocht, maar de nieuwe voorraad is al besteld en wordt deze week verwacht. Raakt het boek dus deze week uitverkocht, dan hoef je niet lang te wachten voor we het kunnen leveren.

Ook zijn er tijdens de conventie wat sublimatie-artikelen verkocht. Hiervoor moeten wij nieuwe materialen bestellen en helaas, ook dit komt niet vlot binnen. Staat er dus ‘uitverkocht’ bij een artikel, maar staat het nog wel op de site? Dan gaat het terugkomen! We weten even alleen nog niet wanneer. Als je wilt dat we je op de hoogte houden wanneer het terug is, stuur dan een mailtje naar info@hvccreatievehanden.nl, of houd de site in de gaten.

De komende weken gaan we aan de slag met het aanpassen van de prijzen. Daarna gaan we weer artikelen toevoegen, zoals Pen-i deel 4 en de BJD-ogen. We hebben nog grootse plannen, dus we zitten voorlopig nog niet stil!

animecon 01

Meer informatie over Animecon: klik hier!

De Animecon werd ditmaal in de Broodfabriek te Rijswijk gehouden. Voor hun was het voor het eerst, maar wij kennen de locatie al goed. We weten hoe groot de stands zijn, hoeveel tijd we nodig hebben… dus we konden rustig aan doen. Ruim op tijd was de stand op orde. We kregen hulp van Team Ambaran, dus hun spullen lagen ook op de kraam. Zie je iets op onze site van Team Ambaran? Dan kunnen wij het altijd meenemen naar een conventie! Ook als ze ons niet helpen.

De dealerroom was wat kleiner dan we gewend waren, maar het bleek de perfecte keuze van de organisatie. De eerste paar uren waren rustig, maar daarna hebben wij amper stilgezeten en soms bleken 3 paar handen nog te weinig om iedereen te helpen. Heel erg bedankt vooral jullie geduld, dit weekend!

Deze Animecon zal de geschiedenis ingaan als de meest ‘SuperHot’ Conventie, maar niet alleen omdat het zo gaaf was, maar omdat de airco kapot was. Daar kon de organisatie niets aan doen, maar zij hebben wel alles op alles gezet om het aangenamer te maken, door deuren open te zetten. Dus, organisatie, bedankt, dat jullie de dealers niet in de kou- eh, hitte hebben laten staan!

De eerste dag was een latertje… en we waren ook al direct door onze voorraad van Eternity 1 (Engels)! Gelukkig hadden we nog wat boeken in de studio staan, dus deze hebben we zaterdagochtend opgehaald. We hadden verwacht dat de zaterdagochtend rustig zou beginnen… maar nee, de bezoekers waren zeer wakker! Het was ook geweldig dat iemand, die de dag ervoor boek 1 had gekocht, die dag terug kwam voor Forever Young Eternity 2! Nee, het boek was nog niet uit, maar ze waren wel al verliefd op het verhaal.

Op de terugweg mochten we weer nieuwe voorraad halen – dit zijn we niet gewend! Maar wat is het heerlijk om die lege plekken op de stand te zien. De zondag begonnen we met (slaperige) frisse moed en ook hier was het weer rennen om iedereen te helpen. En ja hoor, onze fan besloot toch ook maar Forever Young Eternity 3 te kopen! Toen hadden wij nog een extra verrassing: het art-pakket van de boekbundel. Goed, de boeken zijn niet tegelijkertijd aangeschaft, maar iemand die alle drie de boeken zo snel achter elkaar koopt, mag best beloond worden.

Op de Animecon komen mensen van alle leeftijden. Het is niet alleen de jeugd, want de Animecon bestaat al zo’n 15 jaar! Jeugd van toen is opgegroeid en neemt nu hun eigen kinderen mee. Maar ook nieuwe jeugd ontdekt de Animecon en sleept de ouders mee. En voor die ouders gaat een wereld open! Om een bezoeker te quoten:

“Ik weet niet waar dit [personage] uit komt, ik ken de hele serie niet, maar ik moest dit hebben.” En niet veel later, bij het zien van onze one-of-a-kind-resin kunstwerken: “Dit heb ik in mijn leven nodig!”

Dit soort uitspraken is waar iedereen het op de Animecon voor doet. Een fantastisch evenement aanbieden, waar iedereen met een goed gevoel van vertrekt. Wij danken de Animecon-crew dat wij deel mochten uitmaken van dit evenement en we hopen dat we de volgende keer weer mee kunnen/mogen doen. De Broodfabriek in Rijswijk is voor ons ook een fijne locatie (mits de airco het doet…), dus voor ons voor herhaling valtbaar!

animecon 02

De volgende conventie!

Ons laatste evenement voor de zomer (of eigenlijk: in de zomer) is Gluren bij de Buren! De studio is dan gewoon open, dus je kan bij ons komen ‘winkelen’, onder het genot van de muziek van Cloud9!